GE Healthcare/Tillverkning & logistik

Hälsosammare tillverkning med avancerad
lösning för global logistik

Anders Langstrom GE HealthcareI en stor global satsning implementerar det medicintekniska företaget GE Healthcare en avancerad standard för sin ”supply chain planning” som inkluderar ett effektivt prognosverktyg. Det har redan gett utdelning i form av konkurrensfördelar, effektivare leveranser och minskade tillverkningskostnader. 

GE Healthcare – en del av General Electric Company som är ett av världens största bolag – tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av medicintekniska produkter. Företaget har produktion på ett flertal platser i Sverige. I Uppsala utvecklar och tillverkar GE Healthcare produkter som används vid framställning av biotekniska läkemedel som insulin. I Umeå tillverkar företaget laboratorieinstrument.
Hämta artikeln i PDF-format här.

Läs mer...

Meritor/Tillverkning & logistik

meritor

Meritor vässar produktionen med flödesorienterad filosofi

För att effektivisera sin tillverkning och samtidigt göra stora besparingar implementerar verkstadsföretaget Meritor IT-verktyget Oracle Flow Manufacturing. Med det kan företaget använda en tillverkningsmetod vars syfte är att skapa produkter med högsta kvalitet på kortast tid till lägsta kostnad.

Meritor AB i Lindesberg tillverkar, monterar och säljer bakaxlar och framaxlar till lastbilar, släpvagnar och specialfordon. Företaget levererar sina produkter till de flesta större lastbilstillverkare i världen. Volvo, som är dess största kund, ställde krav på Meritor att företaget skulle börja sekvensleverera axlar till monteringsfabrikerna. Det medförde att Meritor såg över sin systemfunktionalitet och valde att börja använda Oracle Flow Manufacturing för att möjliggöra effektivare leveranser.

Flow Manufacturing är en tillverkningsstrategi som stöder tillverkningsmetoder inom filosofin Lean Manufacturing, vars mål är att skapa produkter av högsta möjliga kvalitet på kortast möjliga tid till lägsta möjliga kostnad. Hämta artikeln i PDF-format här.

Läs mer...

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening