• image
  • http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem

Intresset ökar för
Oracle Fusion Applications

Matt Johnson OracleVid en förmiddagskonferens på Skybar i Victoria Tower i Kista redogjorde Oracle för sina strategier och lanseringar kring Fusion Applications.

Om någon skulle sätta sig ner och påbörja utvecklingen av ett helt nytt, omfattande affärssystem idag skulle det förmodligen inte likna något av de stora programpaketen som redan finns på marknaden. Det skulle helt säkert, åtminstone rent tekniskt, likna Oracle Fusion Applications.

 

– Idag använder företagen i genomsnitt 64 procent av sin IT-budget på att underhålla datorer, 20 procent på affärsdrivande funktioner och 16 procent för att utveckla sina affärer. Vad händer om man kan ändra dessa relationer till 50, 25 respektive 25, frågade Matt Johnson, senior director applications product development.

Att vid sidan fortsatt utveckling av Oracles befintliga stora applikationsutbud påbörja utvecklingen av en helt ny svit ERP-program kan uppfattas som både ambitiöst och modigt. Och skälet till detta är att framtiden ställer nya krav och att det nu finns nya möjligheter för utvecklingsföretag. Och det är skillnad på att stödja öppna standarder och att bygga ett helt affärssystem från botten med dem.

– Akta er för falska moln, sade Larry Ellison upprepade gånger under ett av sina keynotes under Oracle Open World.

 

Ett affärssystem helt baserat på öppna standarder

Så nu är Oracle det enda företaget på marknaden som levererar ett toppmodernt affärssystem, helt baserat på öppna standarder och utan de begränsningar som finns i marknadens övriga, transaktionsinriktade affärssystem.

Kunder kan addera de delar de behöver mest till sina befintliga system och dra nytta av fördelar som stöd för alla mobila enheter, nya funktioner som Oracle Social Network och Embedded Business Intelligence. Det sistnämnda avser Oracles strategi att bädda in business intelligence från affärssystemet och eventuella datalager och liknande i användarnas naturliga arbetsverktyg. Något som möjliggör för medarbetarna att gå direkt från insikt till handling och som kan förhindra många misstag.

Intresset från deltagarna på konferensen var stort, men det är inte bara att lyfta på luren och beställa.

– Frågan är bara var man ska börja, sa en besökare, en representant för ett stort internationellt företag.

 

Mycket att ta hänsyn till innan köp

Det finns mycket att ta hänsyn till. Alla lokala anpassningar är inte klara och det handlar ju inte bara om språk, utan även om lokala lagar och regler. Man måste fråga sig var man får bästa avkastningen på sin investering.

Sedan kan man ju fundera över hur man vill implementera. Hos sig själv, köpa som en molntjänst eller en blandning av dessa alternativ? Och om man ska sjösätta systemet hos sig själv, är det intressant med någon av Oracles paketerade lösningar med hårdvara, middleware och applikation konfigurerat, testat och klart? Många branschanalytiker menar ju att detta sätt att köpa är det i särklass mest kostnadseffektiva och tekniskt bästa sättet att köpa lösningar.

 

Vad Oracle kallar gamechanging technology

– Idag använder företagen i genomsnitt 64 procent av sin IT-budget på att underhålla datorer, 20 procent på affärsdrivande funktioner och 16 procent för att utveckla sina affärer. Vad händer om man kan ändra dessa relationer till 50, 25 respektive 25, frågade Matt Johnson, senior director applications product development, som höll ett av föredragen.

Att förenkla IT på det sätt som är möjligt med Oracles teknik och Fusion Applications förändrar totalt förutsättningarna för företagen när det gäller effektivitet, flexibilitet och innovationsförmåga.

Några av alla de produktivitetshöjande funktionerna som finns i Oracle Fusion Applications visades under konferensen, men den som är intresserad kommer att kunna ta del av mycket mer under Oracle AppsDay, som äger rum den 8 mars nästa år. Då får man även tillfälle till diskussion med Oracles experter eller någon av Oracles alla partner.

Hans Skalin

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening