• http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem
  • image

Nytt dokument visar vägen till företagsmolnet

Har ni tänkt köra ett lokalt moln på ert företag har Oracle nu ett förslag på hur det ska gå till. Lägre kostnader och enklare administration utlovas av företaget.

Tack vare de senaste årens uppköp och produktlanseringar har Oracle numera möjlighet att erbjuda helhetslösningar för alla tänkbara behov. Suns hårdvara, Oracle Linux och Oracle VM är tre av de grundstenar detta vilar på.

De tekniska valmöjligheterna är många – ibland för många. För att underlätta beslut släpper Oracle med jämna mellanrum dokument som beskriver en optimal lösning för ett givet ändamål; givetvis med företagets egna produkter som stomme. Nu har turen kommit till molnlösningar. Dokumentet heter Oracle Optimized Solution for Enterprise Cloud Infrastructure och finns att ladda ner på företagets hemsida. Kort bygger det på Sun ZFS-lagring i botten, Suns bladservrar för processorkraft och sedan Linux eller Solaris ovanpå Oracle VM.

Alla komponenter tillhör de mest robusta och vältestade som erbjuds av Oracle, vilket bådar för en stabil drift. Dessutom lovar företaget att totalkostnaden för lösningen ligger upp till 37 procent lägre än motsvarande teknik från exempelvis HP.
Robert Ilijason

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening