• http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem
  • image

Jim_Hayes_AccentureOracle Nordic AppsDays 8.0

Den 12 och 13 april anordnade Oracle Nordic AppsDays för åttonde gången. Det blev två inspirerande och informativa dagar för de cirka 400 besökarna, där den första dagen till stor del handlade om de utmaningar som dagens företag står inför. Den andra dagen var mer konkret och deltagarna fick en genomgångar av de Oracleprodukter som intresserade dem.

De kanske intressantaste föredragen presenterades av Linus Malmberg, affärsguru och grundare av Cordial Business Advisors, Jim Hayes, chef för Oracle Global Practice på Accenture och Philip Runsten från Stockholms Handelshögskola och en av grundarna till företagen Collective, Influence, Deseven och Connecta.

Se bilderna från evenemanget här. 

Shift happends

Rhajan Krishan, VP application development på Oracle, presenterade planerna för de viktigaste applikationssviterna från Oracle. Alla utvecklas vidare, vid sidan av den nya produktsviten Fusion Applications, som är kronan på verket i Oracles stora utbud.

Man har som kund till Oracle tre strategiska alternativ. Man kan fortsätta som förut, välja att addera de moduler man behöver utifrån sitt affärsbehov eller byta ut det mesta med en gång. Det sistnämnda kan ha sina fördelar, eftersom många äldre system är dyra att underhålla och administrera samtidigt som de kanske inte håller måttet eller hindrar företaget från att få de möjligheter det behöver, till exempelvis snabba förändring eller integration.

Accenture rosade Oracle

– Under min tid på Accenture har det i programvarubranschen till stor del handlat om att bundla programvaror. Nu ändras fokus. Oracles satsning på Exadata/Exalogic är ”gamechanging”, anser Jim Hayes från Accenture, som också menar att man framöver allt mer kommer att köpa hårdvara och programvara tillsammans, komplett och förenklat för kunden.

Jim Hayes berömde även Oracle för att de bygde nya Fusion Applicatons från början ovanpå Fusion Middleware. Det de gjort är anmärkningsvärt och modigt, menade han. Men det är inte bara tekniken som räknas för framgång.

– Oracles teknik är en stor tillgång för företagen, men det är hur man använder den som kommer avgöra om man är framgångsrik i framtiden.

Hur hanterar man förändringar?

Philip Runsten från Stockholms Handelshögskola presenterade forskning i hur man hanterar komplexitet och förändring i dagens organisationer. Tapani Hämäläinen, CIO inom Finska Polisen, höll också ett mycket uppskattat föredrag som handlade om hur effektivt Finska Polisen förnyat sina system. Den implementationen kan du dessutom läsa mer om på sidan fyra i den här tidningen.

Den första dagen avrundades med en paneldebatt som leddes av Lennart Ekdahl, känd från TV4. På kvällen minglade, nätverkade och samtalade de cirka 400 deltagarna från hela Norden över en bit mat och dryck.
Den som vill se bilderna från evenemanget kan göra det på nätet. Gå till utv.orcan.se och klicka på Nordic AppsDays.

Hans Skalin

 

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening