• http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem
  • image

Ola_RingstromOracle Nordic Applications Days

Den 12 och 13 april anordnar Oracle för åttonde året i rad ett tvådagars evenemang som riktar sig till alla funktioner inom ett företag. Allt från affärsstrateger till användare.

Oracle Nordic Applications Days (Apps Days) är ett av Oracles största satsningar på applikationssidan i år. Evenemanget hålls på Scandic Infra City i Upplands-Väsby, för att underlätta för deltagarna från övriga Nordiska länder.

En av dagens utmaningar för företag, oavsett bransch, är att snabbt kunna agera efter nya förutsättningar. För att kunna göra det krävs både flexibilitet och snabbhet och kan man hantera dessa utmaningar har man en konkurrensfördel. Ett genomgående tema i år är det som populärt går under namnet “agility”, hur man skapar system för att snabbt kunna agera när omvärlden förändras.

Extra roligt i år

– Jag ser väldigt mycket fram emot årets upplaga av Nordic Apps Days. Marknaden har tagit fart, jämfört med förra året. Därför känns det extra roligt att träffas för att diskutera det positiva framtidsläget, Ola Ringström ansvarig för applikationsförsäljningen i Norden och tillika värd för Nordic Applications Days.

– Vi lanserar nyheter, det finns en stor nyfikenhet från våra kunder och partner. Våra kunder investerar och kan skapa konkurrenskraft med hjälp av våra applikationer. Att mötas under de här två dagarna med detta som bakgrund och ha en möjlighet att nätverka och diskutera känns oerhört kul, säger Ola Ringström.

Evenemanget inleds med ett inspirerande anförande av affärsgurun och grundaren av Cordial Business Advisors, Linus Malmberg. Han kommer att beröra utmaningarna som företag står inför idag och i framtiden. Resten av dagen är uppdelade i fem branschspecifika spår där man kommer att diskutera och visa på olika sätt att lösa dessa utmaningar. Vi får höra intressanta föredrag från Oracle, Oracles kunder och samarbetspartner.

Lennart Ekdal leder paneldebatt

Den första dagen avrundas med en paneldebatt ledd av Lennart Ekdal, känd från TV4. Han kommer att på ett “Ekdalsmässigt” sätt, respektlöst och med glimten i ögat, ställa ett antal nyckelpersoner mot väggen.

Den andra dagen är liksom den första indelad i flera spår, här med inriktning på lösningar och produkter inom olika applikationsområden. Man kom­mer att kunna ta del av nyheter, erfarenheter från kunder, och även få en inblick i vad Fusion Applications innebär, säger Ola Ringström

Stor utställning och 60 presentationer

– Utöver våra mer än 60 presentationer kommer det att finnas en utställning, bemannad av både Oracle och deltagande partner. Här finns stora möjligheter att diskutera, nätverka och titta på olika lösningar. Självklart avslutar vi första dagen med att bjuda på en bit mat, god dryck och kanske till och med lite underhållning. Hela konferensen bygger på att det skall finnas stora möjligheter till informella diskussioner och nätverkande – för som vi alla vet är det en av de stora behållningarna, avslutar Ola med ett leende.

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening