• http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem
  • image

Andrew_Sutherland

Oracle BPM Suite 11g

Nu för alla sorters processer

och med regelefterlevnad

Oracles BPM Suite 11g har funnits sedan i våras men lanserades i Sverige först nu i början av september under parollen ”Unified, Complete and Social”.

– Ofta är det små fel i en affärsprocess, snarare än fel på produkterna, som gör att företag tappar kunder idag. Det kan resultera i att en beställd vara levereras först kl 17, istället för som utlovat mellan kl 14 och 16. Eller att man inte lyckats få en adressändring att slå igenom i alla sina system, sade Andrew Sutherland, Senior VP Middleware Business.

Därför räcker det ofta med att man har en viktig process som man behöver kunna ändra från den ena dagen till den andra, för att det ska kunna löna sig att investera i business process management.

För de företag som redan investerat i SOA är nästa steg att implementera fler processer som involverar fler personer och ofta externa användare, såsom kunder och samarbetspartner. Då kan man spara mycket pengar genom att återanvända processer, oavsett om dessa används i system-, individ- eller dokumentcentrerade affärsprocesser.

För alla sorters processer

Oracle BPM Suite 11g är en komplett plattform för all processhantering. Bland nyheterna i denna nya version hör till exempel ett webbaserat gränssnitt för affärsanvändarna i organisationen med vilket de enkelt kan designa sina processer. Och dessa processer kan även vara exekverbara så att man kan testa dem tillsammans med involverade parter i organisationen. Om IT-avdelningen skapar SOA-processer så kan dessa återanvändas av affärsanvändarna utan att de behöver se komplex och information som är irrelevant för dem.

Regelefterlevnad

En annan nyhet är Native Business Rules Management System (BRMS). Eftersom policies och affärsregler går hand i hand med processkapande så kommer många säkert uppskatta möjligheten att hantera sina affärsregler på ett sätt som minimerar fel och säkerställer att dessa regler efterföljs. Även denna modul är webbaserad och riktar sig användare i affärsverksamheten.

Nu stöder Oracle BPM Suite 11g BPMN 2.0, den senaste upplagan av standarden Business Process Modeling Notation, som används för att skapa flöden grafiskt och innebär att det man beskriver grafiskt i designfasen är samma sak som sedan exekverar i processmotorn.

På ett övergripande plan är det dock viktigast att sviten är komplett och baserad på marknadsledande, integrerade programvaror. Det gör den till ett kostnadseffektivt och framtidssäkert val.

Hans Skalin

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening