• http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem
  • image

Oracle Fusion Applications rullas ut

Nästa generation affärsapplikationer har äntligen kommit. Än så länge sker dock lansering endast till så kallade early adopters via utvalda partner. Det betyder att Oracle inledningsvis väljer ut strategiska kunder för Fusion Applications.

Meningen är att man ska kunna införa Fusion Applications som en modul, en produktfamilj eller en hel svit programvaror vid sidan av befintliga applikationer som E-Business Suite, JD Edwards och Peoplesoft.

Oracle Fusion Applications är utvecklat baserat på best practices framtaget efter undersökningar av tusentals kundföretag. Det har 100 moduler i sju olika produktfamiljer för många olika branscher och geografiska områden. Produktfamiljerna är Financial Management, Procurement and Sourcing, Project and Portfolio Management, Human Capital Management, Customer Relationship Management, Supply Chain Management och Governance Risk and Compliance.

Vidare bygger Oracle Fusion Applications till hundra procent på SOA-standarden och är utvecklat för molnet eller Saas (Software as a service). Role-Based user experience är ett nytt begrepp som innebär att applikationerna tillhandahåller användarna med vad de behöver veta, vad de behöver göra, hur de får det gjort och vem de behöver kontakta baserat på roller. Business Intelligence är ”inbäddat” i Fusion Applications och användarna får rätt information utan att man behöver gå via ett särskilt BI-system.

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening