• image
  • http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem

LindaHolmHonner6

Nya program från Quest ger mervärde för Oracleanvändare

Quest har sålt produkter med anknytning till Oraclevärlden i många år. Den mest kända är Toad för Oracle och finns för alla viktiga databasplattformar. Nu kommer man med tre nya produkter som samtliga underlättar för DBAer och har nytt förbättrat gränssnitt.

En teknik, som är mycket aktuell i och med migrering till Oracle Database 11g R2 är Real Application Workload Testing, som numer återfinns i Benchmark Factory for Databases från Quest Software. Med den kan man säkerställa och bekräfta sin nya miljö och prestanda innan man går i produktion.

Tillsammans med vår beprövade replikeringslösning kan vi nu erbjuda en komplett migreringlösning innehållande on-line replikering och lasttest, säger Linda Holm Honnér på Quest Software.

 


– 11g skiljer sig en hel del från tidigare versioner, arkitekturmässigt, vilket gör att migreringen kan bli komplicerad, säger Linda Holm Honnér på Quest Software i Sverige. Tillsammans med vår beprövade replikeringslösning kan vi nu erbjuda en komplett migreringlösning innehållande on-line replikering och lasttest.

Lasttest även för singelmiljöer

– Produkten motsvarar i hög grad RAT, förutom när det gäller priset. Vi tycker vi har flera fördelar. Viktigast är priset och licensmodellen men vi kan även verifiera alla olika versioner av Oracle Database, Standard, Standard One och Enterprise Edition. Den klarar lasttest av både RAC och singelmiljöer och naturligtvis hjälper vi till att bygga upp testmiljön.

– Den har ett nytt snyggt användarvänligt grafiskt gränssnitt. Du behöver inte scripta själv. Allt ska vara så automatiserat som möjligt. Man behöver inte vara senior DBA för att förstå vad man gör. Intelligens, erfarenhet och kompetens finns inbyggt i produkten. Med några musklick är man uppe och kan testa och bekräfta sin testmiljö, säger Linda Holm Honnér.

Backup och komprimering

Vidare har Quest lanserat en backup- och komprimeringslösning med vars hjälp Kunden ska kunna spara pengar på backupmedia samt korta nertider vid restore. Produkten baseras dels på RMAN och dels egen teknik. Det är som en turbomotor till RMAN som kan komprimera backuper upp till 90 procent samt sänka backup och restore tiderna upp till 60 procent. Kryptering finns självklart integrerat i lösningen.

– Litespeed for SQL Server har under många år sålts till kunder med stor succé och nu ser man att intresset för Oraclelösningen ökar. Kombinationen av Toad och Litespeed ger en komplett lösning som underlättar backup vardagen för en DBA, säger Linda Holm Honnér.

Övervakning, rapportering och analys

Quest Backup Reporting Tool är en annan produkt som kommer under hösten och kan köpas som en modul till Toast eller som fristående programvara.
Denna ger dig allt i form av rapportering och statistik som Rman inte ger dig, säger Linda Holm Honnér. När en DBA vanligtvis ska gräva långt ner i servrarna för att ta reda på om allt gått bra (eller dåligt!!) så kan man istället snabbt köra detta verktyg och få svar på alla sina frågor rörande backup- och restoreaktiviteter.

– Vi ser att många kunder efterfrågar rapportering. Som kund eller chef vill man veta att backuper går bra, var de finns och att det går att göra restore. Som DBA vill man veta varför BU står och tuggar när de borde varit klara och så vidare. Detta bör bli ännu ett viktigt tillägg i DBAns verktygslåda.

Quest har kontor i Sverige, Norge och Danmark. Alla programvaror finns att ladda ner som testversion på www.quest.com med full funktionalitet under testperioden. Mer information finns på www.quest.com. Om man är intresserad kontaktar man sin kontaktperson på Quest eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. För tekniska frågor kan man kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Quest_Backup_Analyzer_2

Quest Backup Reporter ger detaljerad information om hur det gått med säkerhetskopieringen.

Till_Oracle_Workload_and_Replay

En ny funktion gör det möjligt att spela in verkliga laster för att använda i lasttester.

Hans Skalin

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening