• image
  • http://www.orcan.se/index.php/component/comprofiler/registersBli medlem

Oracle köper AmberPoint och Convergin

Oracle har inlett året med flera företagsförvärv. Bland andra av AmberPoint, som har ledande teknik inom SOA-hantering. Deras lösningar hjälper organisationer att diagnostisera och förbättra prestanda i miljöer där flera applikationer samverkar. AmberPoints teknik kommer att ingå i Oracle Fusion Middleware i framtiden. Förvärvet av AmberPoint förväntas vara avslutat första halvan av 2010.

– AmberPoint och Oracle delar visionen om att förse kunder med omfattande SOA-managementmöjligheter, som stöder moderna IT-miljöer och är kompletta, öppna och integrerade, säger Thomas Kurian, Oracle Executive Vice President, Product Development, med anledning av affären.Tillskott för telekommunikationsbranschen

Convergin har teknik för telekombranschen, bland annat en marknadsledande javabaserad service broker (J2EE). denna möjliggör att operatörer kan fokusera på lansering av innovativa tjänster samtidigt som de uppgraderar till nästa generations nätverk. Kombinationen av Oracle och Convergin förväntas öka möjligheten för nätverksoperatörer att anlita en leverantör för all sin kommunikation.

Convergins produkter kompletterar Oracle Communications Integrated Product Suite, inkluderat Communications Billing and Revenue Management.

Logga in

Orcan – Sveriges Oracle-användarförening